Duurzaamheid

Wij geloven in een duurzame wereld

Hoewel herbebossing de CO2-uitstoot niet vermindert, helpt het zeker om deze te compenseren. Zolang er geen manier is om de CO2-uitstoot in de logistieke sector te verminderen, zal Cargomate de bomen die nodig zijn om de CO2-uitstoot te compenseren, verdubbelen.

Verzend je producten via Cargomate en draag bij aan een betere wereld

Cargomate streeft samen met het Cargomate collectief naar 100% CO2-neutrale dienstverlening. Het Cargomate collectief heeft een positieve impact op de wereld. Cargomate is een digitale expediteur en print geen papier. Het planten van bomen draagt bij aan meer zuurstof, water in de bodem, biodiversiteit, gezondheid, het klimaat en een positieve sociale impact.

Containervermindering door consolidatie

We verminderen het aantal containers dat wordt verscheept door zoveel mogelijk zendingen te consolideren.

Duurzaam bomen planten

Door het enorme collectief van Cargomate, besparen duizenden ondernemers tijd, geld en moeite met hun supply chain.

Compensatie transportemissies

We verdubbelen de bomen die nodig zijn om jouw ecologische voetafdruk te compenseren.

Onze partners

Duurzaamheid speelt een grote rol bij het kiezen van logistieke partners.

CTS Group

De CTS Group maakt gebruik van Europese netwerken voor zendingen, waardoor het laden van trailers wordt geoptimaliseerd en het aantal transportbewegingen wordt beperkt. Hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid leverden hen in 2021 twee sterren op in het Lean & Green programma, wat neerkomt op een CO2-reductie van 30%. Sinds 2020 heeft CTS alle transporten klimaatneutraal gemaakt door te investeren in gecertificeerde klimaatprojecten om de CO2-uitstoot te compenseren.

Bekijk meer
GLS

GLS Group gebruikt strategie├źn om emissies te compenseren en te verminderen via zowel binnenlandse als internationale projecten. Hun toewijding strekt zich uit tot het verzekeren dat elke Last Mile pakketzending wordt afgeleverd bij onze Cargomates, wat bijdraagt aan hun algehele duurzaamheidsinspanningen.

Bekijk meer
One Tree Planted

Cargomate werkt samen met Onetreeplanted, een wereldwijde herbebossingsorganisatie. Samen hebben ze in 2021 meer dan 23 miljoen bomen geplant op 6 continenten en in 42 landen, wat hun betrokkenheid bij wereldwijde inspanningen voor milieubehoud aantoont.

Bekijk meer

Onze inzet voor duurzame ontwikkeling

De logistieke sector blijft steeds meer broeikasgassen uitstoten, terwijl de andere economische sectoren een daling laten zien. Wij willen hierin het voortouw nemen en anderen inspireren om een positieve impact te hebben.

2023: 6000 bomen geplant met het Cargomate collectief

In 2023 heeft ons partnerschap bijgedragen aan de aanplant van meer dan 2,3 miljoen bomen om 1060 hectares te herstellen in Ontario. Het planten van bomen in gebieden die zijn aangetast of ontbost, helpt het milieu door het versnellen en verzekeren van het herstel van gezonde bossen. Door herbebossing wordt het bladerdak hersteld, worden ecosystemen hersteld en kan de biodiversiteit weer groeien.

Bekijk project

Meer dan 2,3 miljoen bomen geplant in Ontario

1060 hectare herbebost

2021: Boom voor boom een groenere toekomst planten

Alleen al in 2021 heeft ons partnerschap bijgedragen aan de aanplant van meer dan 23 miljoen bomen verspreid over zes continenten en 42 landen, waardoor een gezondere planeet voor toekomstige generaties wordt bevorderd. Onze inspanningen hebben met name bijgedragen aan het behoud van kostbare ecosystemen zoals British Columbia, beschermd onder de waakzame bescherming van de Canadese regering. Sluit je aan bij onze inzet voor duurzaamheid en milieubeheer.

Bekijk project

Meer dan 2 miljoen bomen geplant in 2021 in British Columbia

1350 hectares herbebost