Renzo: Van de hotelschool naar één van de grootste partners op bol.com

R2Bstore & 2behome zijn 2 verschillende merken, onder andere actief in de telefoon- en laptop accessoires, maar ook woonartikelen. Zie hun websites hier: R2Bstore.nl en 2behome.store

100%
Transparante prijzen
1
Overzicht met alle zendingen
100%
Eenvoudig proces

Inleiding

Sinds de oprichting in 2018 hebben Renzo, toen nog student aan de hotelschool, en zijn compagnons met R2B Store en 2behome een indrukwekkende groei doorgemaakt. Oorspronkelijk begonnen met de verkoop van telefoonhouders voor fietsen, is onder andere 2behome toegevoegd als merk.  Dit heeft het assortiment aanzienlijk uitgebreid, aangezien ze voor meerdere merken de supply chain moesten inrichten. Deze groei ging gepaard met logistieke uitdagingen. Zo heeft R2B store redelijk veel verschillende producten met verschillende leveranciers.

Renzo maakt met zijn bedrijven R2B store & 2behome inmiddels ruim 3 jaar gebruik van Cargomate (voorheen Boloo Forwarding).

Uitdagingen voor de Samenwerking

Voor de overstap naar Cargomate stond Renzo voor diverse logistieke problemen:

  1. Gebrek aan transparantie in prijzen: Direct boeken via leveranciers was niet alleen duur, maar bood ook geen mogelijkheid tot prijsvergelijking, wat leidde tot onverwachte verzendkosten.
  2. Verspreidde informatie over zendingen: Zendingen moesten worden beheerd op meerdere platforms, wat het overzicht niet bevorderde. Denk aan Track & Traces op verschillende plekken, niet gecommuniceerde vertragingen, etc.

De Rol van Cargomate

De implementatie van Cargomate hielp R2B Store met hun problemen. Cargomate bood een geïntegreerde oplossing die de volgende voordelen had:

  • Centralisatie: alle zendingen werden beheerd via één platform, wat leidde tot een aanzienlijke verbetering in het overzicht. Binnen één oogopslag konden ze zien welke zendingen wanneer eraan komen.
  • Duidelijke prijzen: Door concurrerende prijzen en transparante kosten kon R2B Store besparen & grip krijgen op logistieke uitgaven. Met de calculator kunnen ze alle transport- en douanekosten eenvoudig berekenen.
  • Vereenvoudigde processen: De interface van Cargomate maakte het eenvoudig om zendingen te boeken en te beheren, wat tijd bespaart. Binnen een aantal klikken kunnen ze een boeking opnieuw aanmaken, of een template gebruiken voor een boeking.

Ruimte voor verbetering

Renzo gaf nog een aantal waardevolle tips voor verdere verbetering in de samenwerking met Cargomate:

  1. Integratie met voorraadbeheersystemen: Een koppeling met systemen zoals ChannelDock zou helpen om voorraadbeheer te stroomlijnen, omdat je dan een koppeling hebt met een voorraadsysteem en makkelijk kunt zien welke producten je wanneer in moet kopen.
  2. Ondersteuning voor samengestelde pallets: Tools voor het efficiënt samenstellen van pallets en een beter begrip van de benodigde ruimte (CBM) zouden de planning van pallet zendingen verbeteren.
  3. Uitbreiding van verzendopties: Het toevoegen van trein- en vrachtwagenzendingen als snellere alternatieven voor zeevracht zou de flexibiliteit in tijd en prijs in verzendopties beter maken.

Toekomstvisie

Renzo streeft ernaar om marktleider te worden binnen hun niches. Dit zijn ze al in de telefoon- en laptop accessoires, maar Renzo wil dit ook bereiken met alle andere niches waarin ze actief zijn met hun producten. De voornaamste focus ligt op het leveren van kwaliteit voor hun klanten, en daarmee onderscheiden ze zich. Tenslotte hoopt Renzo op de verschillende platforms (zoals bol) en de eigen webshop een nog groter publiek te bereiken.