Hi Nature: Van Thuisverzending naar E-commerce gigant met Cargomate

Hi Nature is een innovatief e-commerce bedrijf dat zich toelegt op het creëren van een gezondere en veiligere omgeving in elke keuken. Opgericht in 2018 door Mersedeh, ontstond Hi Nature uit een persoonlijke missie om producten te bieden die vrij zijn van schadelijke stoffen, met een speciale focus op het welzijn van kinderen. Met een indrukwekkend assortiment aan keukengerei en accessoires zet Hi Nature zich in voor duurzaamheid en kwaliteit. Actief op platforms zoals Bol.com, Amazon en Kaufland, en een eigen webshop, blijft Hi Nature groeien en inspireert het huishoudens wereldwijd om bewustere keuzes te maken.

80%
Minder tijd besteed aan logistiek
€1.000.000+
Omzet per jaar
50+
Landen in hun bereik

Hi Nature, een e-commerce bedrijf opgericht door Mersedeh, is ontstaan uit een persoonlijke reis en een diep verlangen om positieve impact te maken met veilige producten. Hi Nature startte in 2018 met veilige, niet-giftige producten op de markt te brengen, met name voor kinderen. Mersedeh's wens om een gezin te stichten, leidde tot een pad van zelfontwikkeling en het verlangen om onafhankelijk te zijn van een werkgever.

Dit resulteerde in het succesvolle Hi Nature, dat nu meer dan een miljoen omzet per jaar genereert en actief is op platforms zoals Bol.com, Amazon, Kaufland en hun eigen webshop.

Uitdagingen voor Hi Nature

Aanvankelijk verzond Hi Nature pakketten vanuit huis, wat tijdrovend en inefficiënt was. Ook regelden ze hun logistiek via de leverancier en dit bracht uitdagingen met zich mee. Het kostte echter veel tijd om dit in te regelen bij de leverancier.

Hier ontstond het verlangen om de logistiek van A tot Z uit te besteden om meer focus op de kernactiviteiten van Hi Nature te kunnen leggen. De behoefte aan een betrouwbare opslagoplossing was ook cruciaal voor het bedrijf.

De Oplossing van Cargomate (Boloo Forwarding)

De samenwerking met Cargomate (Boloo Forwarding) betekende een keerpunt voor Hi Nature. Het platform bood een efficiënte manier om zendingen te boeken en te beheren, waardoor Mersedeh kostbare tijd kond besparen en haar kon richten op het gezin en de groei van het bedrijf. De mogelijkheid om de Forwarding, B2B leveringen naar onder andere Logistiek via Bol en opslag volledig uit te besteden aan Cargomate heeft Hi Nature in staat gesteld zich te concentreren op hun passie en missie.

Voordelen van de samenwerking

De grootste voordelen voor Hi Nature waren tijdbesparing en gemak. Door de efficiënte klantenservice en het gebruiksvriendelijke platform kon het bedrijf snel schakelen en hun zendingen snel boeken en beheren. De samenwerking met Cargomate heeft Hi Nature niet alleen geholpen hun logistieke uitdagingen te overwinnen, maar ook hun bedrijfsmodel te stroomlijnen.

Verbeterpunten Cargomate

Hoewel Hi Nature veel succes heeft geboekt met Cargomate, ziet het bedrijf mogelijkheden voor verdere verbetering, zoals de integratie van een sales API prognose van verschillende verkoopplatformen zoals bol en Amazon binnen het dashboard van Cargomate voor een nog efficiënter voorraadbeheer.

Toekomstdromen Hi Nature

Het uiteindelijke doel van Hi Nature is om wereldwijd meer mensen te bereiken, niet alleen binnen de EU, en om duurzame producten te blijven leveren die vreugde brengen in de keukens van vele gezinnen. De ambitie reikt verder dan het huidige assortiment, met plannen om uit te breiden naar andere productcategorieën.

Met de ondersteuning van Cargomate (Boloo Forwarding) heeft Hi Nature een solide basis gelegd voor toekomstige groei en succes, gedreven door de missie om veilige en duurzame producten toegankelijk te maken voor een wereldwijd publiek.