Hoe kwali. 2 uur per zending bespaart

kwali. is een vernieuwend e-commerce merk uit Nederland, gespecialiseerd in het leveren van kwaliteitsproducten, zoals de naam het al zegt. kwali. heeft een breed assortiment en streeft het ernaar om kwaliteit en duurzaamheid toegankelijk te maken voor iedereen.

2 uur
Tijdsbesparing per zending
95%
Betrouwbare levertijden
10 minuten
Besteed per zending

Over kwali.

Sebastian, één van de drijvende kracht achter Kwali, begon zijn ondernemingsreis met kwali., gericht op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten. Met Kwali betrad hij de e-commerce markt, eerst binnen de vegan niche, maar al snel realiseerde hij zich dat deze specifieke focus beperkend werkte. Kwali evolueerde naar een merk dat staat voor een breed assortiment aan kwaliteitsproducten, variërend van 30 tot 40 verschillende items verkocht op platforms zoals Bol.com en via een eigen Woocommerce-webshop. De start in 2021 met dropshipping vanuit China was de eerste stap in een groter avontuur dat uiteindelijk leidde tot de samenwerking met Cargomate (voorheen Boloo Forwarding) in 2022. Nu gebruikt kwali. Cargomate voor Forwarding & Warehousing, in combinatie met bol.com als Fulfilment Center.

Logistieke Uitdagingen voor kwali.

Sebastian stond voor aanzienlijke uitdagingen voordat hij de samenwerking met Boloo Forwarding aanging. De samenwerking met Chinese forwarders was allesbehalve transparant; er was geen live tracking beschikbaar, en voor elke zending moest een reeks e-mails worden verstuurd. Dit kostte kwali. al gauw enkele uren per zending.

Het tijdsverschil met China en de afwezigheid van inklaringsdocumenten, omdat er DDP (Delivered Duty Paid) werd ingekocht, zorgden voor onzekerheid over de status van de zendingen en plaatsten kwali. in de positie van importeur, vaak zonder volledig inzicht in het proces.

De Oplossing van Cargomate (voorheen Boloo Forwarding)

De overstap naar Cargomate betekende een verbetering in het logistieke proces voor kwali.. Het platform van Cargomate heeft een duidelijk en efficiënt proces waarbij zelden iets misgaat. Ook hoeft Sebastian in principe nooit te mailen, wat ervoor zorgt dat Sebastian rust heeft in het inrichten van zijn supply chain. De aangegeven levertijd van 6-7 weken bleek betrouwbaar, en na een fyco (fysieke controle) was er minimale vertraging voordat de goederen werden vrijgegeven door de douane, omdat Cargomate er strak op zat.

Voordelen van de samenwerking

Dankzij de automatisering die Boloo Forwarding mogelijk maakte, kon Sebastian de tijd die nodig was voor het beheren van een zending terugbrengen tot slechts 10 minuten. Voorheen was hij veel tijd kwijt met het vergelijken van offertes, wat neerkwam op ongeveer een uur werk per zending om alleen al offertes op te vragen en te vergelijken. De tarieven van Cargomate staan online in een calculator, waardoor kwali. efficiënter kon werken en zich kon focussen op andere zaken. Met 50 zendingen per jaar, is de tijdsbesparing snel uit te rekenen.

Ook zal Sebastian gebruik maken van de consolidatieservices in Ningbo die in afgelopen maart gelanceerd zijn. Hierdoor kan Sebastian makkelijk met suppliers werken die over heel China verspreid zijn.

Verbeterpunten

Hoewel tevreden met de huidige diensten, ziet Sebastian ruimte voor verbetering, zoals de implementatie van webhooks voor een nog gestroomlijnder logistiek proces en een directe koppeling met Bol.com en Woocommerce voor het automatisch inladen van producten. Deze aanpassingen zouden kwali. in staat stellen nog beter inzicht te krijgen in hun voorraadmanagement en wanneer ze de producten opnieuw moeten bestellen.

Conclusie

De samenwerking met Cargomate (Boloo Forwarding) heeft kwali. in staat gesteld om significante logistieke en operationele uitdagingen te overwinnen, waardoor Sebastian zich kan richten op het uitbreiden van zijn assortiment en het groeien van zijn bedrijf.

Doordat kwali. bijna de gehele logistieke stroom heeft geautomatiseerd, door de automatische e-mails van Cargomate in de eigen systemen te lezen.

Cargomate gaat aan de slag met de verbeterpunten van Sebastian, om zo de logistieke kant van zijn bedrijf nog verder te automatiseren met oa webhooks.